Sunday, February 1, 2015

Random

Laptop rosak.
Tak syok nak update blog.
Walhal banyak benda nak dikongsi.
Masa lapang pun banyak.
Tapi...
Laptop kat kedai.
Ntah apa diagnosis, Dr.Comp tak sempat review lagi.
Hmm.

Nampak tak, aku bosan.
Fikir, fikir dan fikir.
Risau itu, risau ini.
Eh Asma, fikir dan risau tu buang masa.
Kalau lansung tak hasilkan aksi.

Kagum dengan bonda,
24 jam sehari tak pernah duduk saje.
Ada je projek dibuatnya,
Otak ligat memikir segala,
Sampai kadang sakit kepala.

Rindu pada ayahanda,
Lama tak dengar berita,
Banyak benda adik nak cerita,
Banyak perkara adik nak tanya kenapa,
Ahh, dah tetiba habuk masuk mata.

Teka, sebenarnya aku kenapa?

5 comments:

ibnu_zen said...

homesick kot

kitahamba said...

Duk rumah tak homesick kot luqman.

Fatimah N said...

rindu itu tanda cinta :)
cinta adalah rajin dan bersungguh-sungguh dalam kerinduan - Junaid al-Baghdadi

Fatimah N said...

rindu itu tanda cinta :)
cinta adalah rajin dan bersungguh-sungguh dalam kerinduan - Junaid al-Baghdadi

kitahamba said...

Atim...
~~